Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Французький суд засудив трьох російських уболівальників до 1-2 років в'язниці

Французький суд засудив трьох російських уболівальників до 1-2 років в'язниці, - Лівий берег.

Суд Марселя засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів 12, 18 і 24 місяці.

За даними Associated Press, суд засудив Олексія Єрунова, Сергія Горбачова та Миколу Морозова до термінів - два роки, 18 місяців і 12 місяців відповідно.

Вироки російські вболівальники отримали через участь у сутичках у Марселі перед матчем за участю збірних Росії та Англії.

29-річний уболівальник Єрун, який отримав максимальний з усіх засуджених термін, визнав свою присутність на відео, де зображена група російських уболівальників, що б'ють стільцями та іншими предметами англійських фанатів. Однак він відмовився визнати свою причетність до побиття.

33-річного Горбачова звинувачували в тому, що кидав каміння в англійських уболівальників.

29-річний уродженець Москви Морозов на відео з заворушеннями не зафіксований, зазначає радіостанція France Bleu.

Ще 20 російських уболівальників, включаючи голову Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександра Шпригіна, виганяють із країни. Вони повинні покинути територію Франції наступного понеділка.

Крім того, в Марселі відбувся суд над шістьма англійськими уболівальниками, трьома французькими й одним австрійським. Найтяжче покарання отримав один із французів - один рік ув'язнення.

Сутички між російськими й англійськими вболівальниками відбулися минулої суботи в Марселі перед матчем збірних Росії та Англії. В результаті бійок постраждали понад 30 осіб. Повідомляли, що один англійський фанат отримав тяжкі травми, лікарі констатували в нього смерть мозку.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ