Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Freedom House: Янукович знищує опозицію

Президент України Віктор Янукович розпочав систематичну кампанію зі знищення в Україні будь-якої життєздатної опозиції. Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Freedom House. Присвячена Україні доповідь правозахисників щодо стану свободи в світі за 2012 рік оприлюднена на сайті Агентства ООН з питань біженців.

«У 2011 році Янукович започаткував систематичну кампанію з вилучення будь-якої життєздатної опозиції Партії регіонів напередодні парламентських виборів, призначених на 2012 рік. Найважливіше, що прокурори висунули багато різних обвинувачень проти Юлії Тимошенко, найсильнішого опонента Януковича, з метою забезпечити кримінальне переслідування», – сказано у доповіді.

Freedom House також відзначає, що вуличні протести проти переслідування Юлії Тимошенко та інших колишніх урядовців придушували правоохоронці, а організаторів акції арештовували.

У доповіді також згадуються особи, які були попередньо ув’язнені у 2011 році. Серед них – представники колишнього уряду та щонайменше 14 осіб, яких обвинувачували у руйнуванні пам’ятнику Сталіну в Запоріжжі.

У цілому за підсумками 2011 року Freedom House знизила на один пункт рейтинг політичних прав в Україні – з трьох до чотирьох.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ