Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ФСБ реалізує план репресій проти Меджлісу, - ЗМІ

1/2
У розпорядженні ЛІГА.net з'явився документ управління Федеральної служби безпеки РФ в окупованому Криму, адресований сепаратистові Сергію Аксьонову. Лист має гриф "секретно" і датований 28 квітня 2015 року.

У тексті йдеться, що керівництво Меджлісу кримськотатарського народу не тільки виступає проти анексії, а й "відмовилося від співпраці, має антиросійські переконання і веде українську пропаганду". 

У зв'язку з цим російська спецслужба запропонувала Аксьонову оголосити Меджліс "радикальною екстремістською організацією, діяльність якої несе загрозу РФ" і визнати її незаконною. 

У документі, підписаному першим заступником начальника управління ФСБ по Криму Рустемом Ібрагімовим, йдеться про якийсь план заходів, мета яких - "психоемоційний вплив на місцеве керівництво Меджлісу і схиляння їх до співпраці з державними органами". (Рустем Ібрагімов - полковник ФСБ, був нагороджений "почесною грамотою Ради міністрів республіки Крим"). 

Згідно з текстом листа, в ньому містяться пропозиції щодо активізації діяльності радикально налаштованих щодо кримських татар російських "патріотичних організацій". 

Крім того, ФСБ пропонує проводити "фільтраційну роботу" на кордоні з Україною - не допускати виїзду кримських татар з території Криму, обшуки (рейди і зачистки під виглядом пошуку злочинців). Такі заходи, згідно з документом, мають застосовуватися щодо прихильників Меджлісу. 

Також повідомляється про плани проведення інформаційної кампанії з дискредитації Меджлісу і його керівництва в кримських і федеральних ЗМІ. 

Окремо в документі йдеться про поступове "заміщення" Меджлісу підпорядкованою окупантам організацією Къырым, яку очолив Ремзі Ільясов. Для цього пропонується проводити від її імені культурно-масові заходи, спрямовані на популяризацію прокремлівського руху. 

Подальші події побічно підтверджують справжність документа. 

26 квітня в Криму так званий суд російських окупантів визнав громадське об'єднання Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в РФ. 

18 квітня Росія внесла Меджліс кримськотатарського народу в перелік екстремістських організацій. США  закликали РФ скасувати це рішення. 

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції. 

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ