Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФСБ заявила про затримання під Москвою активіста "Правого сектору"

Співробітники ФСБ і МВС Росії затримали в Московському регіоні громадянина України Ігоря Пиріжка, який, як стверджують російські силовики, є активним учасником організації "Правий сектор". Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу управління ФСБ по Москві й Московській області.

"Органами ФСБ Росії спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії в результаті проведених 9 квітня оперативно-слідчих заходів на території Московського регіону затримано громадянина України Пиріжка І. Н. - активного учасника української праворадикальної організації "Правий сектор", - сказали в УФСБ.

Російські силовики заявляють, що Пиріжок у 2014 році нібито створив в Україні загін "Хорти", метою якого стало "ведення партизанської війни проти Росії".

Як повідомляється в оприлюдненому ФСБ відео, затриманим є уродженець України Ігор Пиріжок, який в 1990-х проживав у Росії, де створив неонацистську організацію "Легіон "Вервольф". Тоді ж угрупування було розгромлене, а самого Пиріжка засудили до п'яти років позбавлення волі.

За даними російських ЗМІ, Пиріжок відомий під різними псевдонімами: так, у різні роки він представлявся Сергієм Яхонтовим, Олександром Анохіним і Інгваром Скаурляйте, а 2014 року стало відомо, що чоловік переховується під псевдонімом Роман Чирка. Під цим ім'ям Пиріжок вступив у "Правий сектор" під час Євромайдану, ставши політичним радником громадянського об'єднання ПС у Бердичеві Житомирської області.

Через деякий час Пиріжок потрапив у поле зору українських правоохоронних органів через торгівлю зброєю із зони антитерористичної операції на Донбасі. У травні 2015 Служба безпеки України затримала його на гарячому під час продажу двох гранат, у ході обшуку в нього знайшли пістолет і боєприпаси. У цій справі чоловіка 2016-го було засуджено до трьох років позбавлення волі, але вже в січні 2018-го надійшло повідомлення про те, що він виїхав з України, повідомляє "Журнал Житомира".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ