Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Галичани в Італії через коронавірус не панікують

Нагадаємо, в Італії виявлено випадки коронавірусу. Однак галичани, яких тут – дуже багато, не панікують і масово додому не повертаються, а належним чином дотримуються всіх приписів і засторог держави.
Фото Олени Канарчик.

Про це повідомила сьогодні, 27 лютого, власкорові Гал-інфо член Міжнародної спілки журналістів, активістка української діаспори в Італії, яка є родом з міста Яворова Львівської області, Олена Канарчик.

З її слів, у чотирьох регіонах північної Італії – Ломбардія, П'ємонте, Венето, Емілія, Романія, за станом на вчора, як повідомили італійські ЗМІ, є 11 смертельних випадків, 325 людей – інфікованих, із яких – 240 в Ломбардії. Усі хворі – похилого віку та з іншими патологіями. Занедужало четверо дітей у Ломбардії, троє туристів з Ломбардії в Сицилії. 80 хворих зі 100 одужують самі.

«У «гарячих» областях Італії – закриті школи, відмінені спортивні заходи, футбольні матчі проводять на закритих стадіонах без глядачів. Не проводять Служби Божі в церквах у регіонах, де є небезпека заразитися. Віруючим рекомендують дивитися трансляції по телевізору. Багато туристів відміняють поїздки – із цілого світу.

{{1}}

Де є багато інфікованих, влада вирішила розставити коридори з обмеженням в'їзду і виїзду. В аеропортах проводять контроль на станом здоров'я.

У «гарячих точках» перед лікарнями розмістили палати попереднього огляду, аби зменшити вірогідність розповсюдження інфекції.

Медики людям через ЗМІ нагадують прості рекомендації: пчихати в лікоть, а не в долоні; не торкатися руками очей, носа, рота; мити часто руки», – розповідає Олена Канарчик.

На запитання журналіста, як справи полягають у місті, де вона поживає уже багато років, – Олена відповіла, що в Тревізо – місті та муніципалітеті в Італії, у регіоні Венето, що розташоване за 27 км на північ від Венеції, – три дні тому був зареєстрований смертельний випадок: померла 75-річна італійка, яка мала вірус плюс цілий букет інших болячок.

Коли власкор Гал-інфо поцікавився, чи правда, що в крамницях – порожні полиці, бо люди про запас все розкупили, – Олена Канарчик заперечила: мовляв, у магазинах прилавки – ломляться, а народу немає. Вулиці та площі – пустинні, усі сидять по домівках. До нас мали приїхати гості, але не з’явилися. Зрештою, що ми їм показали б? Адже у вівторок мав закінчитися карнавал не лише у Венеції, а й у нашому місті Тревізо. Відмінили.

На запитання журналіста, чи з’являються в ЗМІ чи соцмережах фейки, що спричиняють до паніки, – Олена Канарчик відповіла ствердно.

«Як не прикро, є багато фальшивих новин, покликаних породжувати паніку. Але влада їх негайно спростовує. Ось останнє повідомлення в інформ-виданні: «Спокій, ніякої катастрофи!».

А ось готелі, ресторани – таки в паніці: навіть у районах Італії, де і сном-духом про вірус не чути. Клієнтів – катма», – інформує Гал-інфо член Міжнародної спілки журналістів, активістка української діаспори в Італії, яка є родом з міста Яворова Львівської області, Олена Канарчик.

Власкор Гал-інфо поспілкувався на тему коронавірусу ще із двома італійками яворівського походження.

Пані Михайлина, яка є медиком із вищою освітою за фахом, запевнила, що в Римі – все спокійно, паніки немає ані серед місцевих мешканців, ані заробітчан із України.

А пані Валерія, яка опісля навчання в Італії залишилася там жити й працювати, сказала таке: «У нашому регіоні Венето було зафіксовано декілька летальних випадків, але в ЗМІ, чомусь, забувають сказати, що всі ці люди були старенькі і вже попередньо мали інші серйозні проблеми зі здоров‘ям. Молоді швидко виліковуються, як від звичайної застуди. Люди, які погано проінформовані, від страху створюють паніку. Нещодавно одній моїй подрузі-екскурсоводу зателефонували з українського ЗМІ і попросили зняти репортаж про порожні прилавки і розкуплені таблетки в аптеках. Вона не змогла «порадувати» цього журналіста, бо порожніх прилавків у нас нема. У великих містах закрили школи, музеї і державні спортивні секції на карантин, але ж в Україні теж закривають щорічно школи із приводу грипу. Отож ми, галичани в Італії, – здорові, сильні, не панікери. Дякую, що переживаєте, земляки, за нас. Любимо!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ