Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Галина Юрків поновила свої депутатські повноваження – рішення суду набрало чинності сьогодні опівдні

Сьогодні Львівський апеляційний суд скасував постанову Галицького апеляційного суду, якою призупинялися депутатські повноваження члена фракції БЮТ у Львівській обласній раді Галини Юрків. Рішенням суду позов обласної організації УНП залишений без розгляду. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила Галина Юрків. «Я вважаю таку постанову суду правильною, оскільки призупиняти мої депутатські повноваження було неправомірним і безпідставним рішенням», - зазначила вона.
Заступник голови львівської обласної ТВК Ігор Кравчук так прокоментував сьогоднішнє рішення суду: «Залишивши справу без розгляду, суд таким чином визнав, що УНП не є суб’єктом виборчого права. І це правильно, оскільки таким суб’єктом є Блок Костенка і Плюща. Сьогодні опівдні рішення суду набирає чинності, а це означає, що сьогодні нарешті все стало на свої місця». Також він зазначив, що після справи із суддею Зваричем суд почав детальніше розглядати всі матеріали справи: «Такого прискіпливого розгляду я не пам’ятаю».
Нагадаємо, що 31 березня 2006 року за списком Українського народного блоку Костенка і Плюща на виборах до органів місцевого самоврядування Галина Юрків стала депутатом Львівської обласної ради. У серпні цього ж року вона написала заяву про вихід з лав фракції УНП і входження до фракції БЮТ. 10 грудня 2007 року Львівська обласна конференція виборчого блоку Українського народного блоку Костенка і Плюща проголосували за позбавлення повноважень депутата Галину Юрків, а 24 квітня 2008 р., Галицький районний суд частково задовольнив позов Львівської обласної організації УНП до Львівської обласної територіальної виборчої комісії щодо позбавлення Галини Юрків депутатських повноважень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ