Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Галицький ринок хочуть повернути у власність міста

Міський голова Львова передав матеріали щодо „Галицького ринку” групі незалежних юристів, які працюють на безоплатній основі, для вивчення можливості повернути майно ринку у власність міста. До цього Матеріали щодо „Галицького ринку” згідно протокольного доручення міського голови аналізували начальник комунального господарства Микола  Винничук і  начальник юридичного управління Львівської міської ради Василь Фіголь. За словами Василя Фіголя судова тяжба навколо майна „Галицького ринку” тривала близько семи років  з перемінним успіхом. Зараз майно ринку надано в оренду торгівцям. Єдине, що належить міській владі це земельна ділянка. Власників „Галицького ринку” немає, є власники кількох павільйонів. Суд посилається на заяву про затвердження мирової угоди, яку підписали секретар міської ради, в.о. міського голови Зиновій Сірик і директор ОП “Квітковий дім”. Василь Фіголь стверджує, що інших документів на передачу майна теперішнім власникам не було. 
 
 „Зараз позиватися можна за наступними підставами: обласна адміністрація не є повноважним органом, аби розпоряджатися комунальною власністю. Перспектива визнати у судовому порядку це власністю міста є. Так само, як є перспектива визнати незаконним продаж Палацу водних видів спорту та інших об’єктів, мережі ресторанів, наприклад колишнього „Фестивального”,” – зазначив Василь Фіголь.
 За словами Андрія Садового зараз йдуть розмови щодо відновлення роботи ринку навіть продаються місця. Тому від міської ради буде звернення до  начальника управління внутрішніх справ міста Львова, щоб він це питання тримав на особливому контролі, щоб проводилася профілактична робота і люди не потрапили в незручну ситуацію, коли вони купують те, що юридично не можна купити.
 Нагадаємо, що у січні 2003 року попередній міський голова Любомир Буняк закрив   “Галицький ринок” через аварійно-небезпечну ситуацію, яка склалася через аварійний стан будинків  №14 і №15  на площі Соборній. Проте тодішні орендарі ринку подали позов на дії влади і мировою угодою між  в.о. міського голови Зиновій Сірик і директором ОП “Квітковий дім” було погоджено віддати наявні там павільйони у приватну власність правонаступнику об’днання орендарів “Галицького ринку”  ОП “Квітковий дім”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ