Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Гданськ виділив для Львова мільйон злотих на розбудову центру "Незламні"

Мільйон злотих або майже дев'ять мільйонів гривень виділили польські депутати для Львова на сьогоднішньому пленарному засіданні.
Фото: Андрій Садовий у фейсбуці

Відповідне рішення підтримали усі присутні в залі 32 депутати. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у фейсбуці та пресслужба ЛМР.

Виділені кошти підуть на підтримку будівництва реабілітаційного центру для жертв російської агресії в Україні "Незламні", що працює при Першому медоб’єднанні у Львові. 

“На початку хочу подякувати всім полякам за допомогу, яку ми отримуємо щодня. Це військова допомога, допомога біженцям, а також людям, які залишилися в охопленій війною Україні. Ми щодня відчуваємо підтримку. Хочу подякувати мешканцям Гданська за теплоту та допомогу. Мер Гданська була першим політиком, що приїхала до нас після початку російського вторгнення. І це говорить про багато речей”, – сказав Андрій Садовий під час зуму з польськими депутатами.

У пояснювальній записці до рішення зазначають, що Львів став епіцентром, прихистком для постраждалих внаслідок війни рф цивільних та військових осіб. 

"Львів – це місто, куди з початку російської агресії проти України відправляли постраждалих від бойових дій. Це і цивільні особи, і військовослужбовці, які отримали поранення, внаслідок яких, зокрема, ампутації кінцівок. Мета проєкту – відновити моторні навички постраждалих від війни, забезпечити їм самостійне функціонування повною мірою, щоб вони могли повернутися до навчання чи на ринок праці. 

UNBROKEN Center – унікальний проєкт у світовому масштабі. Його девіз – повернути надію, радість життя та можливість хоча б часткового повернення до нормального життя людей, покалічених війною. UNBROKEN – це можливість для тисяч жертв цієї жахливої ​​війни з усієї України. 

Завдяки протезам, лікуванню та психологічній допомозі, постраждалі відновлюють не лише фізичну форму, а й самостійність, самоповагу, гідність, бажання жити та працювати на благо незалежної України”, — йдеться у документі.  


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ