Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генерал-губернатор Канади відвідала Гарнізонний храм у Львові

У Львові з офіційним візитом перебуває Генерал-губернатор Канади Жулі Пайєтт. Зранку високопосадовець мала зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим, після чого вони відвідали Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла – пам’ятку архітектури національного значення № 338 та пам’ятку «ЮНЕСКО». Повідомила прес-служба Львівської міської міської ради.

Генерал-губернатора Канади та міського голову Львова зустрів настоятель храму отець Степан Сус, який провів екскурсію храмом.

Нагадаємо, Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла має 407 років. Перший камінь для будівництва цього храму був закладений 31 липня 1610 року, будівництво тривало 30 років. У свій час храм мав найвищу вежу в місті. Тепер ця вежа нижча, бо з міркувань безпеки була трохи розібрана. Стінопис храму з 18 ст. Його зробили батько і син Екштейни. Це єдиний стінопис у місті Львові цих митців. Вони працювали в основному в Словаччині. До Львова їх спеціально запросили єзуїти для розпису храму.

Місто фінансово долучилося до оновлення храму: місяць тому відбулось відкриття відреставрованих фресок, під час реставрації яких вдалося відкрити та врятувати ілюзіоністичні зображення авторства Франциска Григорія Екштайна.

Підрядна організація ПП «Оберіг груп» виконала роботи з реставрації даху над бічною навою та бічним фасадом, і завершила реставрацію південного фасаду. Загалом на ремонтно-реставраційні роботи в храмі св. ап. Петра і Павла з бюджету міста Львова у 2016 році було виділено 1 млн. 549 тис. грн, у 2017 році – 1 млн. 348 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ