Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генератори для амбулаторій, ваучерна підтримка для бізнесу: ключове за добу на Львівщині

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький поінформував про основні події в області за минулу добу.

«Пʼятьох захисників зі Львівщини нагородили Орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно). Михайла Андрієвського, Івана Луніва, Андрія Томана та Олександра Шишкіна з Дрогобицького району та Ігоря Веснія – з Червоноградського. Нагороди вручили рідним загиблих. Світла пам’ять Героям!», - наголосив очільник Львівщини.

Люди, домівки яких зруйновані через війну, можуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Зробити це можна через застосунок Дія. 

«27 дітей з Ходорівської громади, батьки яких захищали чи зараз боронять Україну на передовій, поїхали на відпочинок у Стравчині Келецького повіту Свентокшиського воєводства. Відпочинок триватиме 10 днів. Усі видатки польські партнери взяли на себе», - зазначив Максим Козицький.

Важлива інформація для вимушених переселенців: перелік центрів на Львівщині, де ті, хто втратив документи під час евакуації, можуть їх відновити. Також тут є пояснення, куди у нашій області можна звернутися щодо поселення.

«Тепер Броди мають місто-партнера у Норвегії. Бродівська міська територіальна громада та муніципалітет Ейгерсунд Королівства Норвегія підписали меморандум про співпрацю», - поінформував начальник Львівської ОВА.

Ваучерна підтримка для бізнесу та конкурс з підприємницької ініціативи учасників АТО, ветеранів війни з рф: напередодні на Львівщині стартували два конкурси.

«Старий Самбір, Колбушова (Польща) та Плоермель (Франція) підписали намір про співпрацю. Передувало цьому багаторічне співробітництво Старосамбірської громади з польськими партнерами з Колбушова, разом вони напрацьовують проєкт у галузі охорони довкілля. За сприяння влади Колбушова вдалося також налагодити дружні зв’язки з французьким містом Плоермель», - додав Максим Козицький.

Команда Львівський обласний молодіжний центр відкриває новий сезон візитів у громади з мобільним молодіжним центром Львівщини «ІмпактБус». За перше півріччя цього року відвідали з тренінгами 22 громади області, учасниками стали близько 500 молодих людей. 

«Завдяки допомозі БФ HOPE.UA, амбулаторії Городоцької громади отримали 8 генераторів. Їх передали Бартатівській, Мшанській, Заверещицькій, Керницькій, Городоцькій, Родатицькій, Добрянській та Градівській амбулаторіям. Ці генератори (потужність 2,5 кВт) забезпечать безперебійну роботу закладів охорони здоров’я у випадку відключення електроенергії», - резюмував очільник Львівщини.

У суботу, 12 серпня, в Україні відзначатимуть День молоді. З нагоди свята Управління молоді та спорту Львівської ОДА організовує Всеукраїнський молодіжний форум «Пазли Перемоги». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ