Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко: За 4 роки кількість ОСББ зросла у 2,5 раза

Як інформують у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України, за 4 роки кількість ОСББ зросла у 2,5 раза: з майже 14 тисяч до 33 тисяч.

Результат 2018 року – плюс 1850 ОСББ. Про це на прес-конференції "Реформи NON-STOP. Масштаб змін" заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"З прийняттям Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" ми позбавили мешканців диктату ЖЕКів та дали можливість самостійно вирішувати долю власного будинку, мати спільну власність, ефективно нею управляти. І це спрацювало, сьогодні вже 33 тисячі ОСББ. Лідерами у цьому процесі є Дніпропетровська, Львівська, Донецька, Одеська та Запорізька області", – заявив Віце-прем’єр-міністр.

За словами Геннадія Зубка, окрім скасування монополії ЖЕКів було впорядковано і відносини щодо управління багатоквартирними будинками, а також між споживачами та виконавцями комунальних послуг. А з впровадженням закону про комерційний облік теплової енергії людям була дана можливість не просто обліковувати енергоспоживання, а й управляти ним за рахунок встановлення будинкових лічильників. Що стосується старих будинків, то монополістів було зобов’язано брати лічильники на абонентський облік.

"Наразі лічильниками оснащено 77,5% житлових багатоквартирних будинків і 77,7% нежитлових будівель. В 2014 році цей показник був 37%", – зазначив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ