Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як отримати дозвіл на викиди для локальних теплових пунктів ОСББ

Новобудови у центральних частинах міст, а також реконструйовані будівлі потребують облаштування децентралізованого опалення та гарячого водопостачання.

З огляду на обмежені можливості існуючих мереж теплопостачання та відомі усім труднощі з прокладанням нових тепломереж, особливо в місцях з існуючою історичною забудовою, на сьогодні широко використовуються рішення по організації локальних теплових пунктів, що розраховані на опалення та гарячу водопідготовку лише для одного приміщення. 

Не завжди вдається розмістити цю котельню поруч з будівлею – потрібно витримувати протипожежний розрив, а це, інколи, неможливо, з огляду на обмеженість площі прилеглої ділянки землі біля будинку. В такому разі котельні, що розміщуються на даху будівлі, так звані «дахові» котельні, виявляються чи не єдиним рішенням, на яке можна розраховувати.

У зв’язку з прийняттям нового ДБН В.2.5-20:2018 «Газопостачання», що набув чинності з 01.07.2019 р., в якому забороняється розміщення газових котлів у висотних будівлях, дахові котельні є наразі чи не єдиною альтернативою щодо облаштування теплового пункту у будинку з газовим опаленням. 

Частина ОСББ нашого міста вже забезпечують теплопостачанням та гарячим водопостачанням багатоквартирні будинки, експлуатуючи для цих потреб дахові котельні.

У результаті роботи котельного обладнання в атмосферне повітря викидаються  забруднюючі речовини. Підставою набуття права експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші є дозвіл на викиди, відповідно до Законів України «Про охорону навколишнього приодного середовища», «Про охорону атмосферного повітря».

Для отримання такого дозволу потрібно звернутись до суб'єкта надання адміністративної послуги з необхідним пакетом документів. 

Пакет документів має містити:

    1) Результати лабораторних досліджень
    2) Результати розрахунку розсіювання приземних концентрацій
    3) Врахування усіх джерел викидів
    4) Розрахунок річних викидів

Для недопущення помилок, подання неповного пакета документів, невідповідності вимогам законів та підзаконних актів, помилок у первинній обліковій документації, фахівці Компанії «Центр ЛТД» проконсультують Вас та допоможуть у підготовці пакета документів та здійснять повний супровід робіт для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Більше про те як отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря читайте у нашій статті.

Отримати консультацію можна за телефоном:+380 67 725 54 32, +380 96 781 05 37 або написавши на електронну пошту [email protected] 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ