Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредитування ОСББ може стати одним із ключових напрямів в 2024-му

Про це заявив голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов у щорічному рейтингу «25 провідних банків України».

 «Кредитування ОСББ може стати одним із ключових напрямів розвитку кредитування у 2024 році. В умовах енергетичної кризи не тільки бізнес думає про енергоефективність, а й населення. Банк «Глобус» у рамках співпраці з державним Фондом енергоефективності відновив кредитування ОСББ за програмою “Енергодім”», – заявив голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.

Програма «Енергодім» дає змогу провести повну енергомодернізацію житлового будинку, отримавши компенсацію до 70% витрат. «Але для цього ОСББ має провести необхідні роботи. Розуміємо, що таких грошей вони не мають. Ми надаємо беззаставний кредит без початкового внеску строком на п’ять років під 16% річних», – розповів банкір.

Співпраця з органами місцевої влади дозволяє позичальникам отримати «часткову компенсацію відсотків» коштом місцевих бюджетів. «Уже підписано договір зі Львівською обласною адміністрацією. На стадії підписання – угода з Львівською міською адміністрацією. Схожі угоди про співпрацю ми плануємо укласти з місцевими адміністраціями Рівного, Миколаєва, Вінниці, Івано-Франківська, Одеси тощо», – анонсував Сергій Мамедов.

Банк планує укласти щонайменше вісім угод про співпрацю з органами місцевої влади про компенсацію відсотків за кредитами для ОСББ. «Тож за сприятливих обставин обсяги кредитування ОСББ можуть наблизитися до обсягів за програмою “5-7-9%”», – резюмував Сергій Мамедов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ