Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко закликав розробити плани об’єднання громад на тимчасово окупованих територіях

В Україні і цивілізованому світі ніколи не визнають фейкові вибори в ОРДЛО. Їх наслідком має стати посилення санкцій проти РФ. Всі українці в ОРДЛО є тимчасовими заручниками Росії, і ми маємо їм про це говорити. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ТК ICTV зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, - зазначають у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Реформи, які Україна проводить заради розвитку і консолідації, дадуть можливість відбудувати і відновити інфраструктуру і майбутнє життя людей на сході і півдні України. 

«Наше завдання в рамках децентралізації, відповідно до методики, розробити перспективні плани зі створення ОТГ на цих територіях. Маємо показати, як там утворюватимуться громади, з новими можливостями та ресурсами. Запланувати перспективу розбудови інфраструктури, дитячих садків та шкіл. Але в першу чергу необхідне повне припинення вогню і виведення військ і озброєння РФ з території України, повне виконання Мінських домовленостей і взяття під контроль Україною кордонів»,  — зазначив Геннадій Зубко

Він наголосив, що Рада регіонального розвитку під головуванням Президента України зібрала найкращих менеджерів, управлінців зі всієї країни, які показали результати змін з проведенням реформи децентралізації.

«Чотири року тому, ніхто не вірив в те, що «вікно можливостей» для регіонів може бути відкрите і на це знайдеться політична воля Президента і парламенту. Але це вдалося! З децентралізацією почалась передача повноважень, можливостей і ресурсів на місця. Сьогодні ми можемо констатувати – уперше місцеві бюджети сумарно склали 52% консолідованого бюджету України, бюджети розвитку зросли з 60 млрд грн. до 230 млрд грн. Ці результати свідчення того, що Україна на правильному шляху!», — наголосив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що створено і ефективно функціонує 865 управлінських команд в об’єднаних територіальних громадах. 8,5 млн українців вже проживають в ОТГ. Урядом затверджено 1210 перспективних планів з об’єднання тергромад, які покриють територію України на 77,2%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ