Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура прийшла на обшук НАБУ через прокурора Київщини

Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Про це "Українській правді" повідомила речник НАБУ Дар'я Манжура.

"В якості підстави для обшуку в ухвалі було вказано розслідування кримінального провадження від 22.04.2016 р. за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного Бюро кримінального провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн", - сказала вона.

"Ключовим підозрюваним у даному провадженні є заступник прокурора Київської обл. Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 року і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 року за підозрою у скоєнні правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем")", - додала вона.

Водночас Луценко у коментарях під постом Депутат Мустафи Найєма з критикою дій ГПУ зазначив, що "обшук в НАБУ пов'язаний з незаконним прослуховуванням телефону  сторонньої особи".

"Хто в цьому винен - НАБУ чи СБУ - розберемося. Чи у нас є недоторканність окремих інституцій, Мустафа?" – спитав він.

Водночас на питання УП, чи були проведені такі ж обшуки в СБУ, Луценко поки не відповів.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ