Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура зняла на відео, як вручала Тимошенко повідомлення про підозру

Генеральна прокуратура України опублікувала на своєму сайті відео, на якому зафільмовано як засудженій Юлії Тимошенко вручають повідомлення про підозру у вбивстві нардепа Євгена Щербаня в 1996 році. Повідомлення ТСН.

Прокуратура показала це відео для того, щоб засвідчити, що під час вручення повідомлення не було порушено жодних процесуальних вимог.

На відео видно, як Тимошенко з кам'яним обличчям слухає начальника Качанівської виправної колонії Колпащикова, поки він зачитує їй текст підозри.

Зазначимо, що відео було також продемонстроване учора, 20 січня, під час зустрічі генерального прокурора Віктора Пшонки з представниками іноземних дипломатичних місій в Україні.

Участь у заході взяли також міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова та голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков.

У ході зустрічі Пшонка поінформував представників іноземних держав про те, що 18 січня 2012 року засудженій Тимошенко було вручено повідомлення про підозру:

- у вчиненні організації розтрат чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;

- у тому, що будучи у 1996 році президентом ЄЕСУ спільно та за попередньою змовою з колишнім першим віце-прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, із корисливих мотивів замовила та організувала вбивство народного депутата України Євгена Щербаня.

 

Пшонка зазначив, що під час вручення повідомлення Тимошенко не було порушено жодного її права, у тому числі і права на захист.

За його словами, дана кримінальна справа буде передана до суду лише після проведення всіх процесуальних дій, згідно з вимогами закону.

Генеральний прокурор також наголосив, що тільки суд встановлюватиме винуватість або ж невинуватість підозрюваної.

Як повідомлялося раніше, у разі, якщо вина Тимошенко у замовленні вбивства нардепа Євгена Щербаня буде доведена, то екс-прем'єрці загрожує довічне ув'язнення.

tsn.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ