Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС Німеччини висловилась про легітимність Зеленського

Німецька міністерка закордонних справ Анналена Бербок наголосила, що у Німеччини немає сумнівів у легітимності президента Володимира Зеленського попри те, що Україна не має змоги провести чергові президентські вибори з огляду на воєнний стан.

Про це Бербок сказала на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві у вівторок, пише УП.

Бербок заявила, що Україна не хоче бути окупованою та прагне жити вільно, а єдиний, хто проти – Владімір Путін, який напав на Україну й таким чином унеможливлює проведення виборів. 

"Чітко зрозуміло, що Володимир Зеленський є правомірним легітимним президентом України. Ті завдання, які стоять перед нами, ми вирішуватимемо разом", – сказала вона, пообіцявши підтримувати процеси реформ, які проводить Україна.

Міністерка зазначила, що в конституціях не тільки України, але і багатьох країн, зокрема і Німеччини, прописана неможливість проведення виборів під час воєнного стану.

"Це дуже низька гра: що саме ті, хто розпочав цю війну й унеможливив вибори, виносить зараз наратив світові про нібито нелегітимність президента, оскільки він не переобраний", – сказала Бербок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ