Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Глава протоколу Президента: Янукович завжди спокійний і стриманий, навіть у непростих ситуаціях

Керівник головного управління державного протоколу і церемоніалу Адміністрації Президента Юрій Ладний заявив, що ніколи не бачив, щоб Віктор Янукович втрачав самоконтроль.

"Я працюю в команді Віктора Федоровича ось уже більше шести років і ніколи не бачив, щоб він втрачав самоконтроль", - заявив Ладний в інтерв'ю Комсомольской правде в Україне.

"Як і будь-якій людині, йому властиві емоції, але зовні він їх не виявляє. Президент завжди спокійний і стриманий, навіть у непростих ситуаціях. А невдоволення може викликати хіба що некомпетентність чиновника, який не в повному обсязі володіє інформацією за своїм профілем", - додав він.

Чиновник також розповів про реакцію українських політиків на те, як далеко чи близько на заході їх посадили від Президента: "Спочатку дуже часто наші співробітники і я теж чули докори від деяких наших чиновників, що нібито вони повинні були перебувати ближче до глави держави під час того чи іншого заходу.

"Часом навіть були образи на те, що комусь, мовляв, визначили місце необґрунтовано далеко від Президента. Нам доводилося пояснювати, що принцип офіційного розсаджування за столом залежить не від" протокольного старшинства "- тобто не від посади, яку обіймає чиновник, а від профілю,спрямованості зустрічі або наради, що відбувається за участю Президента ",- заявив він.

Ладний заявив, що якщо відбувається засідання Ради регіонів, Громадської гуманітарної ради при Президентові України або ж іншого консультативного органу, то апріорі місця за столом займають члени цих органів, навіть якщо це громадські діячі, а вже тільки після них - запрошені чиновники, які б високі пости в урядовій ієрархії вони не обіймали.

Чиновник також зазначив, що всі подарунки, які отримує Янукович як під час здійснення ним міжнародної діяльності, так і під час робочих поїздок регіонами,передаються в спеціально створений Фонд президентів України. "В основному дарують предмети народної творчості тієї країни, яку представляють ці подарунки: розписні тарілки, національні вази, килими, статуетки, картини,книги про історію та культуру країн", - зазначив Ладний.

Нагадаємо, за словами Ладного, робочий графік Віктора Януковича залишається досить щільним, в тому числі у вихідні та святкові дні. Він також додав, що Янукович працює по 14 годин на добу.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ