Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава Української держави бере участь у 18-у Саміті Україна-ЕС

В рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу Президент Петро Порошенко бере участь у 18-му Саміті Україна-ЄС, який відбувається в Брюсселі. Повідомила прес-служба Президента.

В порядку денному Саміту обговорення процесу реформ в Україні, зокрема політичних та економічних реформ, в тому числі за підтримки Євросоюзу.

Глава держави обговорить з керівництвом ЄС ситуацію навколо Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, секторальну співпрацю в різних сферах, зокрема в галузі юстиції, свободи та безпеки. Серед питань порядку денного також процес лібералізації візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Крім цього учасники Саміту на вищому рівні обговорять питання торгівельної співпраці, в тому числі тимчасове застосування поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі та секторальне співробітництво в сферах енергетики і транспорту.

Сторони обговорять ситуацію в окупованих районах Донецької і Луганської областей, незаконне приєднання Автономної Республіки Крим та Севастополя Росією, стан реалізації Мінської угод, а також політику санкцій щодо Росії.

Саміт також приділить увагу поточним подіям у Європейському Союзі, проблемам регіональної та зовнішньої політики ЄС.

За результатами Саміту заплановано підписання низки двосторонніх документів між Україною та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ