Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова НАБУ спрогнозував появу нових фігурантів у справі тиску на Абромавичуса

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив у понеділок, що після допиту міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса щодо його заяв про тиск на міністерство, можливо, з’являться нові фігуранти в цій справі. Як сказав він в ефірі «Громадського» телебачення, він не виключає, що для свідчень запросять «певні прізвища», принаймні у статусі свідків.

Допит міністра, що відбувся раніше в понеділок, 8 лютого, не закінчено, він перенесений, додав голова НАБУ.

За його словами, переписка між Айварасом Абромавичусом і виконавчим директором «Нафтогазу» Андрієм Пасішником може бути використана як доказ.

Як сказав Абромавичус після допиту раніше в понеділок, він прийде ще мінімум на три допити до антикорупційного бюро, на яких він подасть матеріали на підтримку його звинувачень.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши головною причиною конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами міністра, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати нинішнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника. У відповідь Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства, а Пасішник заявив, що сам пропонував Абромавичусу свою кандидатуру на посаду його заступника.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку з заявами Абромавичуса.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ