Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Національної комісії ЮНЕСКО не в захваті від реставраційних робіт на площі Ринок

Голова Національної комісії ЮНЕСКО Володимир Огризко не в захваті від реставраційних робіт на площі Ринок. Така думка була викликана оглядом проведення робіт на площі Ринок у супроводі львівської влади: «Я утримуюсь від особистих вражень, але якщо так ставитись до світового надбання, яким є історичний центр Львова, то можуть виникнути проблеми», — заявив Володимир Огризко. На його думку реставраційні роботи на площі Ринок, на жаль, не лежать у світлі чинного законодавства.
«Давайте спільно думати над тим, що ми робимо, і щоб таких речей, щонайменше, не було», — продовжував Володимир Огризко.
Голова Національної комісії ЮНЕСКО навів приклад Австрії, де окремі об’єкти історичної спадщини ЮНЕСКО реставрувалися протягом 17 років, і не потребуватимуть жодних реставраційних робіт ще принаймні 50-60 років. Зачистка і побілка об’єктів архітектурної спадщини не має нічого спільного з реставраційною роботою – підсумував у своєму виступі Володимир Огризко.
Нагадаємо, сьогодні, 11 липня, у Львові триває виїзне засідання Національної комісії у справаї ЮНЕСКО під головуванням голови Національної комісії, першого заступника міністра закордонних справ України Володимира Огризка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ