Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Рівненської облради попросив Львівську облраду дати гроші на церкву

Учора, 28 січня, під час засідання постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської облради члени комісії розглянули лист голови Рівненської обласної ради В. Ковальчука щодо надання цільової субвенції з бюджету Львівщини на будівництво Свято-Воскресенського собору. Депутати були здивовані таким листом, адже йдеться навіть не про те, що обласна рада не має права фінансувати такі об’єкти, а про те, що храм будуватимуть не на території Львівщини. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Зокрема, у листі вказано, що на межі Рівненської та Тернопільської областей у квітні 1944 року відбулася битва воїнів УПА з загоном НКВС.

Голова Рівненської обласної ради в листі вказав, що патріотичні сили Рівненщини вирішили спорудити в урочищі Гурби, де був бій, Пантеон Героїв.

«На сьогоднішній день на Повстанських Могилах ведеться будівництво Свято-Воскресенського собору – головного храму Свято-Воскресенського монастиря на Повставнських могилах РЄ УПЦ КП. Його намісник – Ігумен Онуфрій – звернувся з проханням допомогти у завершенні будівельних та опоряджувальних робіт храму», - йдеться у листі.

Відповідно, він просить Львівську обласну раду долучитися до цього шляхом надання субвенції, щоб завершити розпочате будівництво.

Члени бюджетної комісії наголосили на тому, що керівництву Рівненської облради варто було б звертатися до меценатів, адже такі речі не фінансуються з місцевих бюджетів.

Вони пояснили, що можуть фінансувати лише комунальну власність, а в даному випадку собор не може бути комунальною власністю та й до того ж, він навіть не на території Львівської області.

Члени комісії прийняли рішення коректно відмовти у субвенції голові Рівненської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ