Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Голова УКФ оголосила про відставку

Голова Наглядової ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак подала у відставку.

Про це інформує Суспільне.

"Я скала повноваження "з огляду на ситуацію, що склалась та власну громадську позицію про самовідведення чинної Наглядової ради Українського культурного фонду" 4 червня", — повідомила Мудрак у Facebook.

У зверненні 4 червня Мудрак наголошувала, що в УКФ давно почалася криза, яка стосується трьох напрямків: експертного оцінювання, до якого у неї багато зауважень та незадоволення з боку заявників, рішень Дирекції та схвалення проєктів Наглядовою Радою.

"Що далі? Звичайно діалог всіх рівнів, поетапний й вдумливий, з аналітикою та висновками аудиту. З переходом до формування нової стратегії УКФ. Перезавантаження всієї інституції, починаючи з Наглядової Ради. Я вважаю, що це можна зробити за короткий термін і я перша заявила про самовідведення. Закликала 1 червня на засіданні всіх членів Наглядової Ради слідувати моєму прикладу", — зазначила ексголова Наглядової ради.

Однак пізніше вона відзначила, що на її заклик до самовідведення відгукнулася тільки одна людина.

Ідею самовідведення підтримав і міністр культури Олександр Ткаченко.

"На жаль, через законодавчі прогалини у УКФ і у МКІП відсутні юридичні важелі впливу. Але я наполягаю на тому, що самовідвід таких членів Наглядової Ради, як пан Сусленський та пан Тулузов, є найкращим рішенням для УКФ. Паралельно ми продовжуватимемо роботу над внесенням необхідних змін до закону, щоб не допустити повторення таких ситуацій", — прокоментував Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ