Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

10 унікальних церков Дрогобиччини оживуть в 3D у Східниці

У Східниці відкриється унікальний Парк 3D голограм дерев'яних церков Дрогобиччини XVII-XVIII ст. Побачте віртуальні моделі 10 храмів та дізнайтеся про їхню багату історію.

З 1 по 10 жовтня на території СПА-готелю «RESPECT» у курортному містечку Східниця відкриється перший в Європі Парк мультимедійних 3D голограм, присвячений унікальній дерев’яній сакральній архітектурі Дрогобиччини.

Проєкт реалізується готелем за підтримки Українського культурного фонду і має на меті популяризувати та зберегти дерев’яні храми регіону через створення цікавого туристичного об’єкта.

За допомогою новітніх 3D-технологій в Парку голограм буде відтворено 10 найдавніших дерев’яних церков Дрогобиччини, збудованих у XVII-XVIII століттях. Відвідувачі зможуть побачити реалістичні віртуальні моделі храмів, детально розгледіти їхні архітектурні особливості.

Серед об’єктів, представлених у Парку: церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Попелях, Преображення Господнього у Підбужі, Собору Пресвятої Богородиці у Сельцях, Благовіщення Пресвятої Богородиці у Новошицях, Свято-Іллінська церква у Лішні, Царя Христа у Вороблевичах, Святого Євстахія у Летній, Успіння Пресвятої Богородиці у Меденичах, Воздвиження Чесного Хреста та церква Святого Юра у Дрогобичі.

Кожна з цих церков має багату історію та унікальні архітектурні і мистецькі особливості. Більшість з них збудовані у XVII-XVIII століттях і зберегли автентичний вигляд дотепер. Деякі храми відомі цінними іконостасами та розписами роботи відомих майстрів.

Мультимедійні 3D моделі доповнені інформаційними стендами з коротким описом кожної церкви, фотографіями та QR-кодами. Відсканувавши код, відвідувачі зможуть перейти на спеціально створений веб-сайт та дізнатися більше цікавих фактів про обраний об’єкт.

Створення Парку 3D голограм має важливе значення для популяризації та збереження унікальної дерев’яної сакральної архітектури Дрогобиччини. По-перше, він продемонструє релігійним громадам історичну цінність їхніх храмів та стимулюватиме обережніше ставлення до перебудов. По-друге, стане чудовою туристичною атракцією Східниці, збагатить культурне життя курорту. По-третє, сприятиме популяризації краєзнавства та культурній взаємодії в регіоні.

Парк мультимедійних голограм «Дерев’яні церкви Дрогобиччини» стане справжньою перлиною для шанувальників архітектури, історії та мистецтва. Його відкриття розширить туристичну пропозицію Східниці та сприятиме збереженню культурної спадщини Дрогобиччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ