Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головною метою БЮТ не був закон про опозицію чи імперативний мандат – Олесь Доній

„Навіть якщо Президент Віктор Ющенко накладе вето на новоприйнятий закон про імперативний мандат, то БЮТ нічого не втратить, оскільки не це було їхньою головною метою”, – про це в коментарі „Гал-info” повідомив керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
 „Головною метою позиції фракції БЮТ під час голосування за подолання президентського вето на закон про Кабінет Міністрів, було не прийняття закону про імперативний мандат чи підтримка регіонами закону про опозицію, а можливість БЮТ засвідчити себе, як повноправного гравця у грі між Президентом та прем’єр-міністром”, – зазначив політолог.
За словами Олеся Донія, „перед голосуванням за закон про Кабінет Міністрів БЮТ вдався до певного шантажу: вимагав у Президента оголосити дострокові парламентські вибори, якщо ж ні, то Блок Юлії Тимошенко співпрацюватиме з антикризовою коаліцією і, таким чином, голосуватиме за подолання президентського вето на закон про Кабмін. Що і сталося”.
„В разі повторного голосування за закон про Кабінет Міністрів вимоги БЮТ будуть доволі завищеними, оскільки вони зрозуміли, що почали відігравати чималу роль у політичних процесах сьогодення і їхня політична думка і позиція не може залишатись поза увагою як Президента, так і антикризової коаліції”, – додав політолог.
Нагадаємо, що радник Президента Тарас Стецьків стверджує, що „існує велика ймовірність того, що Президент Віктор Ющенко накладе вето на щойно прийнятий закон про імперативний мандат».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ