Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головний юрист Львова розповіла про безправність міської влади

Як зазначила під час виступу на Форумі місцевого самоврядування начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, органи місцевого самоврядування мають обмежені можливості впливу на забудову міста, сплату внеску на розвиток соціальної інфраструктури, реєстр прав нерухомого майна. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Люди звертаються до нас з абсолютно різними питаннями – від скарг на дії працівників міліції, теплопостачальних підприємств, енергопостачальних підприємств, і закінчуючи тими питаннями, які належать до нашого відома. Ситуація з реальними повноваженнями склалась така, що ми все менше і менше маємо впливу на органи державної влади та інші органи місцевого самоврядування, які існують на території міста Львова. Хоча відповідальними за все, що відбувається на території міста, ми вважаємо себе.

В нас збільшилась кількість судових справ, це сталось у зв’язку з прийняттям цих законів. Ми судимось з Інспекцією архбудконтролю, яка відмовляється припиняти діяльність інвесторів чи забудовників, які незаконно здійснюють будівництво на території нашого міста. Ми судимось з людьми, які не сплачують внесок на розвиток соціальної інфраструктури, ми виявляємо це через рік або через півроку, бо ми не можемо проконтролювати сплату цього внеску. Також ми судимось, скасовуємо право власності, яке оформлене рішеннями судів, яке вже внесене в реєстр прав нерухомого майна, до якого ми не маємо жодного доступу. Для того, щоб звернутися до суду з позовом про стягнення орендної плати чи земельного податку, необхідно писати запити в податкову інспекцію, яка їх розглядає місяцями, а у нас навіть були такі випадки, коли нам відмовлялись надавати таку інформацію тим, що це є конфіденційна інформація. Ми, станом на сьогодні, не маємо жодного доступу до реєстру прав на земельні ділянки і не бачимо найближчим часом можливості отримати цей доступ, якщо не будуть внесені зміни до законодавства», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Фото з "Facebook" Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ