Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Голову сільради з Львівщини викрили на махінаціях при будівництві дитсадка

Заволодіння понад 360 тис грн під час будівництва дитячого садка – на лаві підсудних колишній голова сільради та підрядник. Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури Львівщини.

За процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишнього голови однієї із сільських рад району та директора товариства. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що в кінці 2018 року між однією із сільрад Львівщини та очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір про виконання будівельних робіт.

Згідно умов договору підприємство повинно було збудувати дитячий садок-ясла та здійснити ряд робіт.

В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами підрядник надав підроблений акт виконаних робіт. У ньому він вказав роботи, які ним в повному обсязі не були виконані. Зокрема, не встановлені дитячі гірки і лавочки, не впорядкована територія, не облаштоване освітлення та інше.

В свою чергу, сільський голова прийняв та неправомірно підписав завідомо неправдивий акт виконаних робіт.

Таким чином, суб’єкту господарювання було безпідставно перераховано з бюджету понад 360 тис грн за роботи, які фактично не були виконані.

Довідково зазначимо, що в межах кримінального провадження скеровано до суду позов про стягнення з обвинувачених завданої шкоди.

На їх майно – нерухомість та транспортні засоби, накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ