Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голови райадміністрацій Львова прозвітували про перші кроки щодо ліквідації несанкціонованих об’єктів вуличної торгівлі, грального бізнесу, реклами та демонтажу недозволених МАФів

На виконання доручення та розпорядження міського голови Андрія Садового у кожному районі міста створена робоча група, мета якої – ліквідація несанкціонованих об’єктів вуличної торгівлі, грального бізнесу, реклами та демонтажу недозволених малих архітектурних форм. Очолили ці робочі групи голови районних адміністрацій – повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
Голови районних адміністрацій поінформували про перші кроки у виконанні доручень та розпоряджень міського голови.
У Галицькому районі протягом 2 і 7 червня 2006 року було проведено перевірку 11 об’єктів грального бізнесу. У ході перевірки припинив існування один об’єкт, розташований в продуктовому магазині на вул. Руданського,1, який функціонував без погодження державної пожежної охорони. На 5 гральних місць було показано лише один торговий патент. Також було демонтовано об’єкт грального бізнесу, розташований на пл. Ринок, 3,  при вході у АТЗТ Львівський універмаг “На ринку”.
Без погодження державної пожежної охорони працював об’єкт грального бізнесу – ПП “Портер” на вул. Коперника,16. Без погоджень з іншими державними службами вели діяльність об’єкти: ТзОВ “Роял” ЛТД на вул. Коперника, 11, ТзОВ “Купідон” на вул. Стефаника, 2, об’єкт грального бізнесу на вул. Коперника, 23, ПП “Плюс клен” на пл. Вічевій, 1, 2, гральні автомати “Дзвінкої кишені”, розташовані при вході на ринок “Добробут”, а також об’єкт грального бізнесу, що розташований безпосередньо на ринку “Добробут”, об’єкт ПП “Перун” на вул. Кн. Осьмомисла, 10.
Жодний із перевірених об’єктів грального бізнесу не мав дозволу на розміщення об’єкту побутового обслуговування від управління промисловості і підприємництва Львівської міської ради.
 За інформацією голови Галицької районної адміністрації, рейди по 51 зафіксованому об’єкті будуть здійснюватися протягом двох місяців.
Після розпорядження міського голови і створення комісії у Личаківській районній адміністрації розпочалися щоденні рейдові перевірки щодо ліквідації стихійної вуличної торгівлі у Личаківському районі міста. За результатами перших рейдів вдалося ліквідувати несанкціоновану торгівлю на вул. К.Левицького – І.Франка та біля Винниківського ринку.
Також демонтовано 8 малих архітектурних форм на вул. Дж. Вашингтона (стаціонарні металеві ятки). У п’ятиденний термін заплановано демонтувати ще дві малі архітектурні форми. Окрім цього, проведено інвентаризацію об’єктів грального бізнесу.
У Залізничній районній адміністрації затверджено план першочергових заходів, проведено аналіз функціонування малих архітектурних форм, об’єктів грального бізнесу та місць несанкціонованої та стихійної торгівлі, складено перелік об’єктів, з якими повинна проводитися робота в першочерговому порядку.
З моменту створення групи СДПЧ-3 винесено 15 постанов про порушення правил пожежної безпеки; санітарно-епідеміологічна служба району оштрафувала 5 осіб та винесла 7 постанов про заборону експлуатації; відділ комунального господарства демонтував 4 об’єкти малих архітектурних форм;  відділ житлового господарства склав 18 протоколів про порушення правил благоустрою (самочинне встановлення МАФ); районне відділення ЛМУ УМВСУ у Львівській області притягнуло до відповідальності за незаконне зайняття підприємницькою діяльністю 7 осіб; вилучено продукції на 1040 грн.
ДПІ у Залізничному районі провела частковий аналіз сплати орендної плати за землю під розміщення МАФ; виявила 6 гральних автоматів, що провадили свою діяльність без дозвольних документів. Серед них: пл. Двірцева, 1, 2, перехрестя вул. Городоцької, 110 – Стародубської,1; встановила 7 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали свою діяльність без патентів.
Зараз прийнято розпорядження про демонтаж одного об’єкту гральних автоматів на пл. Двірцевій, 1 та 41 об’єкту МАФ. Практично ліквідовано стихійну і несанкціоновану торгівлю на вул. С.Петлюри, 2 – Бабія, та на вул. Городоцькій, навпроти ринку „Привокзальний”.
У Шевченківському районі працівники Шевченківської райадміністрації та Шевченківського РВ ЛМУ УМВС видали 25 власникам МАФ письмові попередження щодо примусового демонтажу; провели відключення близько 20 об’єктів від енергопостачання. Працівники ДПІ провели перевірку об’єктів торгівлі та побуту, які не мають дозволів на розміщення МАФ на предмет наявності у них податкової документації (патентів, ліцензій тощо). Окрім того, проводиться перевірка усіх МАФ щодо дотримання правил протипожежної безпеки.
3 робочі групи, створені в санепідемстанції Шевченківського району, здійснюють перевірку МАФ на дотримання санітарних вимог. Демонтовано 12 стаціонарних МАФ.
У співпраці працівників Шевченківського райвідділу ЛМУ УМВС з керівництвом ринку „Старий лицар” на вул. В.Чорновола, 67а, вдалося провести рейд з ліквідації несанкціонованої торгівлі і перемістити торгуючих з прилеглої території на ринок. Також працівники міліції провели 3 рейди з ліквідації стихійної торгівлі та склали 3 протоколи. Серед цих об’єктів, де частково вдалося подолати стихійну торгівлю: пр. Чорновола, вул. Мазепи, вул. Грінченка.
Окрім того, здійснено примусовий демонтаж 12 стаціонарних МАФ: перехрестя Ожинової – Біберовича, вул. Мазепи, 11, Лінкольна, 57, Замарстинівська, 132, Щурата, 9.
У Франківському районі з 1 до 8 червня було здійснено три рейди, під час яких проведено інвентаризацію об’єктів вуличної торгівлі та гральних автоматів. За цей період працівники Франківської районної адміністрації видали 16 попереджень, склали один протокол, спільно з працівниками Франківського РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області демонтували 6 несанкціонованих об’єктів. Зокрема, на вул. Науковій, 29 (корзина для зберігання баштанних культур), вул. Симоненка, 10 (2 стаціонарні ятки), вул. Стрийській (2 павільйони біля видавництва „Вільна Україна”), вул. Коновальця – Житомирській (1 павільйон на кінцевій зупинці трамваю №2).
Працівники районної адміністрації, відповідно до складеного графіка, здійснюють щоденну перевірку місць стихійної торгівлі. Про усі результати перевірок інформується ЛМУ УМВСУ у Львівській області.
 У Сихівському районі також проведено перші рейди „у боротьбі” зі стихійною торгівлею сільськогосподарською та молочною продукцією, із ліквідації несанкціонованих об’єктів вуличної торгівлі, грального бізнесу, реклами та демонтажу недозволенихмалих архітектурних форм. У цьому районі ліквідовано стихійну торгівлю сільськогосподарською та молочною продукцією на вул. Сихівській, 12-14 (поблизу ринку ТзОВ „Замок”), Кавалерідзе, 2, пр. Червоної Калини, 102 – вул. Драгана (між ринками „Сихівська народна торгівля” та „Народний”), Стрийська, 57-59 (біля підземного переходу до ринку „Підземний”).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ