Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Горбатюк не пройшов відбір на голову ДБР

Конкурсна комісія відсіяла кандидатуру начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка на пост голови Державного бюро розслідувань.

Журналіст Володимир Бойко у своєму фейсбуці пише, що рішенням конкурсної комісії від 21 липня Горбатюка не допустили до участі в конкурсі на зайняття посад Державного бюро розслідувань через відсутність 5-річного стажу роботи на керівних посадах (до березня 2014 року Горбатюк працював слідчим і старшим слідчим з особливо важливих справ).

Цю інформацію підтверджує адвокат Роман Маселко у своєму фейсбуці. В ефірі телеканалу 112 Маселко уточнив, що з 81 кандидата на цьому етапі відбору залишилося 19 осіб. Усі вони, за його словами, маловідомі люди. Про те, чи залишився серед претендентів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, не повідомляється.

Горбатюк у ГПУ займається розслідуванням злочинів проти Майдану.

Нагадаємо, закон про ДБР набув чинності 1 березня. Цьому органу мали передати від прокуратури розслідування кримінальних проваджень у тяжких злочинах і корупційних правопорушеннях топ-чиновників.

Однак комісію з призначення директора бюро вчасно сформувати не вдалося, і ДБР не розпочало роботу. Конкурс на керівні посади в бюро оголосили у травні, до 8 червня кандидати подавали документи. На конкурсний відбір подалася 81 особа, у тому числі Матіос, Горбатюк, помічник президента Олексій Горащенков, колишній директор Інтерполу в Україні Кирило Куликов, нардепи Ігор Лапін і Юрій Македон, колишній начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, колишній в.о. прокурора Києва Олег Валендюк, адвокат Яків Варічев, заступник міністра освіти Роман Греба.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ