Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Готується чергова спроба тиску на членів Нацради, - Костинський

Як повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у своєму Facebook, Готується чергова спроба тиску на членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення.
Сергій Костинський

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський опублікував таке повідомлення:

"Як мені стало відомо, один з українських телеканалів замовив певному українському інформаційному агентству низку провокацій та збір інформації про членів Національної ради та їхні родини".

Ця команда, до речі, раніше співпрацювала з Віктором Януковичем та Віталієм Захарченком. Останній відомий зокрема тим, що, перебуваючи на посаді міністра МВС, на початку 2014-го видав наказ про застосування вогнепальної зброї проти активістів Євромайдану.

На підставі зібраної інформації телеканалом-замовником будуть створені і оприлюднені сюжети з "компрометуючими матеріалами".

Метою замовлення є примус членів Національної ради відмовитися від моніторингу телерадіоінформаційного простору на предмет розпалювання ворожнечі, заперечення територіальної цілісності України і поширення фейків під час поточного передвиборчого процесу виборів Президента України.

Ми вже проходили через подібні форми тиску упродовж останніх чотирьох років роботи. Але жодного разу ініціаторам замовних кампаній, які використовували в цій роботі журналістів і підконтрольні медіа, не вдавалося змінити позицію членів Національної ради.

Мені особисто упродовж останніх трьох років роботи в регуляторному органі: 1. "шукали" нову дружину, 2. звинувачували в наявності бізнесу в Криму, 3. в роботі на Москву, 3. у співпраці з ФСБ, 4. в незаконному збагаченні, 5. поширювали інформацію про здійснення кримінальних злочинів, 6. пророкували арешт з боку СБУ, 7. неодноразово погрожували кримінальною відповідальністю, 8. погрожували розібратися, коли зміниться влада.

Відмінність нового замовлення, як очікую, полягає в найбільш цинічній формі провокацій і фейків, що готуються до оприлюднення.

Ми продовжуватимемо, попри будь-які зовнішні фактори, здійснювати свою роботу з нагляду за дотриманням телерадіоорганізацій вимог національного законодавства".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ