Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ доручила Сакварелідзе представити в суді справу «діамантових прокурорів»

Виконуючий обов’язки генерального прокурора України Юрій Севрук доручив заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе особисто взяти участь у розгляді судом і підтримці державного звинувачення в справі так званих «діамантових прокурорів» Володимира Шапакіна й Олександра Корнійця. Відповідну постанову Сакварелідзе опублікував у Facebook.

Також його призначили старшим групи прокурорів, які здійснювали процесуальне керівництво у відповідному кримінальному провадженні, зазначає прес-служба ГПУ.

«Старшим групи прокурорів визначено заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області Д. Сакварелідзе, на якого покладено обов'язок керувати діями інших прокурорів у цьому кримінальному провадженні», - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Нагадаємо, 6 липня затримали першого заступника голови слідчого управління ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою увимаганні хабаря в особливо великих розмірах. У них вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери. Під час обшуку у Корнійця також знайшли 35 пакетів з діамантами.

Слід зазначити, що Сакварелідзе і колишній заступник генпрокурора Віталій Касько були організаторами затримання.

У січні ГПУ передала цю справу до суду, проте її розгляд ще не розпочався.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ