Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ГПУ про розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжується безперервна робота по розслідуванню, розкриттю злочинів, вчинених під час Революції Гідності, всебічному, повному і неупередженому дослідженню обставин кримінальних проваджень цієї категорії для забезпечення встановлення у них об’єктивної істини. Повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Так 19 січня 2017 року Департаментом передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника начальника Дніпровського районного управління міліції м. Києва – начальника слідчого відділу, заступника начальника слідчого відділу та чотирьох слідчих цього ж відділу за фактами зловживання владою, фальсифікації матеріалів проваджень, незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності спільно з працівниками органів прокуратури 10 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в м. Києві.

Дії начальника слідчого відділу та його заступника кваліфіковано як одних із організаторів та виконавців цих злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України.

Дії слідчих кваліфіковано як виконавців злочинів за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 КК України.

Досудове розслідування в іншій частині триває. Збираються та перевіряються на предмет допустимості та достатності докази щодо можливості притягнення до кримінальної відповідальності співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів) та за іншими епізодами злочинної діяльності.

Як раніше повідомлялося, за цими епізодами злочинів в окремих провадженнях також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та двох слідчих органів внутрішніх справ, обвинувальні акти щодо яких передано до суду, а також заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук і слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Департамент спеціальних розслідувань висловлює подяку співробітникам Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за належну взаємодію у розслідуванні зазначених злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ