Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ відновить справу проти Валерії Гонтаревої

Печерський районний суд Києва скасував постанову слідчого Генеральної прокуратури щодо закриття кримінальної справи проти голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та зобов'язав ГПУ відновити слідство, - Укрінформ.

Відповідну ухвалу прийняв слідчий суддя Володимир Карабань.

«Постанову слідчого в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Мойсієнка А. М. від 23.05.2017 року про закриття кримінального провадження №42017000000000592 від 03.03.2017 року - скасувати, а матеріали кримінального провадження направити до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України для продовження досудового розслідування», -  йдеться в ухвалі суду.

Зазначається, що слідчим ГПУ не вжито усіх належних заходів щодо встановлення усіх обставин справи.

Зокрема, сказано в ухвалі, слідчим не допитано Голову Національного банку України.

Як повідомлялося, прокуратура Києва відкрила кримінальну справу щодо Гонтаревої у лютому 2015 року за ч. 2 ст. 364 ККУ про зловживання владою.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева подала заяву про відставку президенту України Петру Порошенку 10 квітня 2017 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ