Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Гра престолів": Джордж Мартін згадав про незавершену книгу та фільм

Автор “Гри престолів” розповів, що його майбутній роман відрізнятиметься від сюжету серіалу

У книзі “Вітри зими” Джорджа Р. Р. Мартіна буде багато моментів, які відрізнятимуться від того, що глядачі бачили у серіалі “Гра престолів”. Про це повідомляє американське видання DEADLINE 

Так минулого місяця Джордж Р. Р. Мартін на своєму вебсайті розповів фанатам про майбутній роман “Вітри зими”, над яким той працює уже понад десять років. 

«Так, деякі з речей, які ви бачили на HBO в ГРІ ПРЕСТОЛІВ, ви також побачите у ВІТРАХ ЗИМИ (хоча, можливо, не зовсім так)… але багато іншого буде зовсім іншим».

Також в інтерв’ю для The New York Times автор поділився, що під час створення останніх сезонів “Гри престолів” шоуранери серіалу не повідомляли Мартіна щодо будь-яких творчих рішень і той не брав участи під час створення серіалу.  

“До сезону 5 і 6, і, звичайно, 7 і 8, я був майже не в курсі”, – сказав Мартін і додав. – Я не знаю — вам потрібно запитати (у продюсерів шоу) Дена і Девіда», — маючи на увазі Деніела Вайсса та Девіда Беніоффа.

7 і 8 сезони серіалу затьмарили творчість Мартіна, багато глядачів негативно відгукувались про крайні сезони. Мартін сказав, що коли він допише романи, їхні розв’язки, ймовірно, відрізнятимуться від того, як закінчився серіал.

Перший і другий сезони “Гри престолів” здебільшого охоплювали перші дві книги серії “Пісня льоду й полум’я”, “Гру престолів” і “Битва королів”. Третій і четвертий сезони перегукуються з третьою книгою “Буря мечів”. У телесеріалі також є матеріали з наступних двох книг “Бенкет круків” і “Танець з драконами”. 

Відомо, що Мартін брав участь над створенням приквела “Будинок дракона” серіалу «Гра престолів», де розповідається про історію династії Таргарієнів. Серіал дебютує на HBO та HBO Max 21 серпня. Автор також працює над редагуванням останніх двох книжок: "Вітри зими" та "Мрія про весну".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ