Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гравців команди потрібно підбирати під своє бачення – Валентин Воронін

Сьогодні представили нового головного тренера баскетбольної команди «Львівська політехніка-Галичина» Валентина Вороніна, заслуженого тренера Білорусі.
 «Я ніколи не даю прогнозів, проте маю надію, що наша команда буде грати на новому професійному рівні. Уже після сьогоднішньої гри я буду робити свої висновки і, можливо, з деякими людьми доведеться попрощатись. Завжди потрібно підбирати гравців під своє бачення, ставити кожному гравцю конкретні індивідуальні завдання – це мій головний принцип як тренера», – зазначив Валентин Воронін.
 За його словами, дуже тяжко працювати у команді  з іноземцями, адже вони ставлять певні умови у контрактах. «Усе, що від мене залежить, я зроблю, і далі результат сам дасть про себе чути. Головною проблемою клубу у минулому вважаю недостатній рівень фінансування, проте тепер уже ця проблема не є актуальною і ми можемо дозволити придбати гравців належного рівня. Також вважаю, що перш ніж підписувати контракт з певним гравцем, потрібно провести з ним розмову і подивитись його роботу на майданчику з іншими гравцями. Головною роботою з гравцями вважаю проведення психологічних розмов у колективі, адже це дозволяє вивчити сильні сторони кожного гравця індивідуально і створює нормальну атмосферу у колективі. Відповідно, така робота уже починає проводитись, і з 3 січня гравці клубу уже починатимуть підготовку до гри у Києві з БК «Київ», яка відбудеться 13 січня. Психологія спорту має дуже важливе значення, хоча часто про неї ми забуваємо, а це вважаю великою помилкою. Команді потрібен нападаючий  зростом хоча б 2 метри і 2 сантиментри, адже нестача такого гравця, як на мене, дуже відчутна у командній грі. Гравці відповідного класу є, але вони не є достатньо високими. Також команді потрібен ще один центровий гравець, адже з одним гравцем такого плану команда не може нормально працювати», – зазначив головний тренер БК «Львівська політехніка-Галичина» Валентин Воронін.
 Цього спеціаліста через збіг обставин дещо призабули в Україні, однак Валентин Воронін має у своєму розпорядженні чималий досвід на найвищому рівні – свого часу він вигравав на молодіжному чемпіонаті Європи зі збірною Білорусі золоті нагороди, ставав чемпіоном України з МБК «Одеса», виступав із цим клубом у Євролізі ФІБА. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ