Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадські діячі Львівщини закликали Президента не йти на поступки ідеологічним опонентам Української держави

Сьогодні, 1 серпня, низка відомих львівських громадських діячів звернулися до Президента і громадян нашої держави з приводу політичної ситуації в Україні. Повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.
 У зверненні зокрема, йдеться: „Сьогоднішня політична ситуація в Україні зобов'язує нас публічно заявити про те, що Українська держава опинилася у найбільшій небезпеці за 15 років її існування. До цього призвела штучно створена олігархічно-комуністичними кланами парламентська криза, головною метою якої є фактично державний переворот з наступною цілковитою відмовою від п'ятнадцятирічних завоювань молодої України на всіх рівнях…
На 15-му році незалежності України відбувається найбільш брутальний і неприхований політичний замах на її державний статус і ментальність української нації.
І найбільш обурливо, що цей замах народився у стінах Верховної Ради, куди його ініціатори прийшли не заради державотворення, а задля неконституційної узурпації влади і безконтрольного збагачення…
Маніпулюючи результатами парламентських виборів, ці фінансово-промислові клани, вдягнувши партійні шати, використавши шантаж, підкуп і зраду, намагаються надати своїм антидержавним діям і намірам законний характер.
Простивши самі собі всі попередні гріхи перед Українською державою, уникнувши юридичної відповідальності, вони лицемірно вимагають від громадськості максимальної толерантності і поблажливості щодо себе, коли йдеться про принципову оцінку їхніх дій та належний громадський осуд. Адже гра у демократичне суспільства для олігархічно-комуністичним кланів має ціну лише тоді, коли їм дають можливість уникнути відповідальності за законом.
Активізація антидержавних і антиукраїнських сил відбувається у той час, коли делегована виборцями лідерам Помаранчевої революції  влада стала майже недієздатною через дрібні міжпартійні суперечки і особисті амбіції. І тому вони зобов'язані вибачитися перед народом і заприсягтися діяти спільно, з народом і в ім'я майбутнього України.
Ми закликаємо Президента України Віктора Ющенка підтвердити принципи державотворення, не іти на жодні поступки  ідеологічним опонентам Української держави і невідкладно прийняти  рішення про розпуск нинішнього складу Верховної Ради України.
Закликаємо український народ виявити велику політичну мудрість та, як він це робив не один раз,  терпіння заради кінцевого утвердження його споконвічних ідеалів та сподівань.
Вимагаємо від усіх національно-демократичних сил об'єднатися в єдиний виборчий блок, бо лише так можемо здобути переконливу перемогу на нових парламентських виборах…”
 Під зверненням свої підписи поставили Ірина Калинець, громадський діяч, Ігор Калинець - поет, лауреат Шевченківської премії, Іван Вакарчук - ректор ЛНУ ім. І. Франка, Іван Гель - політв'язень, громадський та політичний діяч, Роман Іваничук - письменник, лауреат Шевченківської премії, Мирослав Сеник - голова Львівської обласної ради, Микола Горинь - заступник голови обласної ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ