Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські слухання не затвердили „Положення про органи самоорганізації населення”

Громадські слухання, сьогодні 9 грудня, не затвердили „Положення про органи самоорганізації населення” – повідомив «Гал-іnfo» координатор громадського форуму Олег Мацех. За його словами, причиною такого стали технічні причини – відсутність документації. Представники громадських організацій не були ознайомлені з відповідними документами, лише сьогодні такі документи були роздані для ознайомлення і громадські слухання перенесли на пізніше.
Органи самоорганізації населення є представницькими органами мешканців, які на законних підставах тимчасово або постійно проживають на відповідній територій Львова, що створюються у формі будинкових, вуличних, квартальних комітетів, комітетів мікрорайону для вирішення завдань передбачених Законом України «Про органи самоорганізації населення». Орган самоорганізації населення, після державної реєстрації, наділяється правами юридичної особи, має самостійний баланс, рахунки в установах банків, гербову печатку, бланки зі своїм найменуванням.
Самоорганізація мешканців міста дасть змогу  вулицям одного мікрорайону об’єднатися в орган самоврядування. Обраний мешканцями депутат-делегат представлятиме свій мікрорайон на сесії міськради, він зможе приходити та виступати з вирішенням питання що стосується його району.
Такі органи самоврядування зможуть самі вирішувати, на які проблеми даної території спрямовувати кошти. Такі органи самоорганізації населення успішно діють в Києві, Одесі та Дніпропетровську.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ