Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова та Львівська міська організація „Оселя” звернулися з проханням допомогти у створенні притулку для безпритульних

Сьогодні, 6 лютого, Громадський форум Львова та Львівська міська організація „Оселя” орилюднили звернення до громадян, політичних сил, підприємств та організацій міста у зв’язку з тим, що необхідно створити притулок для бездомних.

У зверненні, зокрема, сказано: „Враховуючи міжнародний досвід, такий притулок, дав би можливість людям, що опинилися на вулиці, повернутися до нормального життя за допомогою спеціальних програм ресоціалізації та надання їм необхідної допомоги. Громадські організації, в тому числі «Оселя», мають відповідну кваліфікацію, досвід і готові взяти на себе відповідальність по утриманню такого притулку. Першим кроком до його створення повинно бути надання владою міста відповідного приміщення та коштів на його утримання. Влада міста відсторонилася від цієї проблеми, не бажає її  цивілізованого вирішення, не хоче брати на себе жодної відповідальності. Керівник соціальної служби взяв лікарняний. Потрібне приміщення не надається, не виділяються кошти. Влада вирішила в найближчий час намети розформувати, подальша доля безпритульних (зараз приблизно 90 осіб) не визначена.” Громадський форум Львова та Львівська міська організація „Оселя” звернулися до всіх, хто може, допомогти з вирішенням проблеми з приміщенням.
Нагадаємо, що у зв’язку з різким похолоданням у Львові були зафіксовані випадки смерті безпритульних внаслідок їх переохолодження. Зусиллями громадських організацій, МНС та громадян міста ситуацію вдалося взяти під контроль. З 22 січня 2006 року у Львові на вулиці Липова Алея було розташовано намети для безпритульних. Близько двомстам безпритульним було надано притулок, надано першу медичну допомогу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ