Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Громади Львівщини збільшили фінансову підтримку місцевих аграріїв на 36%

Цьогоріч територіальні громади Львівської області на підтримку аграріїв спрямували 3,8 млн грн бюджетних коштів – на 36% більше в порівняні з минулим роком. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Програми підтримки сільськогосподарських виробників на 2024 рік затвердили в 10 громадах Львівщини, однак кошти на їх реалізацію виділили у 9 територіальних громадах. 

Більш активно підтримують своїх виробників 7 територіальних громад Стрийського та Львівського районів. Зокрема:

  • Стрийська територіальна громада виділила 290 тис.грн на підтримку сімейних фермерських господарств та кооперативів; 

  • Розвадівська – 60 тис. грн на виплату дотації особистим селянським господарствам, які утримують 4 і більше корів молочного напряму продуктивності 

  • Новороздільська – 20 тис. грн на часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць, які утримуються в індивідуальних господарствах населення. 

  • Кам’янка-Бузька – 100 тис. грн на відшкодування фізичним особам затрат на утримання 3-х і більше корів молочного напряму продуктивності.

  • Куликівська – 400 тис. грн на підтримку новостворених сімейних фермерських господарств та відшкодування витрат на придбання насіння кормових культур.

  • Жовківська – 650 тис. грн на підтримку та розвиток сімейного фермерства, галузі бджільництва, виробництва органічної продукції та ОСГ, які утримують молодняк ВРХ.

Також підтримують розвиток своїх сімейних фермерських господарств та кооперації Радехівська територіально громада Червоноградського району, яка спрямувала на їх підтримку 500 тис. грн.

«Стратегічне рішення підтримувати місцевих аграріїв матиме мультиплікаційний економічний та соціальний ефект для громад у вигляді збільшення податкових надходжень та створення додаткових робочих місць. Запрошуємо всі громади Львівщини долучитись до цього безумовно позитивного тренду в розвитку місцевого аграрного сектору», - зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ