Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Гройсман і Парубій прокоментували поради Супрун у соцмережах

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та спікер Верховної ради Андрій Парубій вважають, що у безкоштовні поради, які роздає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у соцмережах, є корисними, але це не єдине, що вона робить. Про це вони сказали під час години запитань до уряду в парламенті у п'ятницю.

Перед цим лідер "Радикальної фракції" Олег Ляшко поскаржився, що  Супрун роздає українцям поради, замість того, щоб якісно лікувати.

"Вчора порадувала українців черговою порадою. Вона сказала,що пацієнтів треба перевозити вперед ногами. Раніше вона давала дуже корисні поради: перед сном, за 40 хвилин музику слухати, щоб розслабитися, потім очі масажувати, потім на холодному чоловікам радила сидіти, а хворим на горло дітям - їсти морозиво…"

Він запитав у Гройсмана, чи не соромно йому за такого міністра охорони здоров'я.

У свою чергу прем'єр відповів, що відповідно до жанру він мав би щось сказати на адресу Супрун, але якщо Ляшко вважає, що це все, що вона робить (роздає поради - ред), то значить,  він не зовсім об'єктивний.

"Чому ми не говоримо про те, що командою міністерства змінена система державних закупівель і подолана корупція? Чому ми не говоримо про те, що на первинній ланці проведені титанічні, на мій погляд, зміни, які в середньостроковій перспективі приведуть до абсолютно нової якості медицини", - сказав очільник уряду.

Він додав, що лікарні, які вже працюють по цій системі, отримують зовсім інше забезпечення, а лікарі, які мали зарплати в 6 тисяч гривень, вже отримують 12-16 тисяч гривень.

Також Гройсман зазначив, що МОЗ запустило роботу Національної служби здоров'я, яка значно вища за якістю медицини.

"Якщо ви запитаєте, чи допускаємо ми помилки, я думаю, що так, і це треба визнавати. Але з іншого боку, я хочу підкреслити, що не все однозначно", - сказав прем'єр.

"А що стосується порад, то я думаю, що безкоштовні поради, кожен сприймає по-різному: комусь це подобається, комусь - ні", - додав вн.

При цьому спікер парламенту Андрій Парубій додав, що він активно користується порадами очільник МОЗу.

"Я думаю, що Уляна Супрун, яка проводить велику боротьбу з корупцією і сфері медицини, робить найбільшу послугу для українського суспільства іі української медицини", - сказав голова ВРУ.

Він додав, що вважає очільницю МОЗу чесним міністром і закликав підтримувати її.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ