Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Група іноземних фахівців провела 3D-сканування Костелу Успіння Богородиці в Угнові

За підтримки Міністерства культури Латвії та Ризького технічного університету до України завітала група фахівців на чолі з Бруно Деландесом. Про це інформує Державний історико-культурний заповідник у місті Белзі на Фейсбуці.

Крім двох пам’яток культурної спадщини у Чернігові, пошкоджених внаслідок російських обстрілів, та однієї у Києві, вони разом з українськими колегами протягом двох днів здійснили 3D-сканування пам’ятки архітектури національного значення ХVIII ст. Костелу Успіння Пр.Богородиці у м.Угнові. Отримані матеріали в подальшому використовуватимуться при розробці реставраційних програм.

Латвія має 20-річний досвід в галузі документування надзвичайних ситуацій та діагностики стану об’єктів культурної спадщини під час збройних конфліктів. Подібну технічну допомогу Уряд Латвії надавав Іраку у 2005-2006 роках. Такі ж технології використовувались для документування об’єктів, занесених до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, у зонах бойових дій в Іраку та Сирії.

Дякуємо директору Державного навчального закладу "Угнівський аграрно-будівельний ліцей" Осміловській Любові Василівній за співпрацю, гостинність та люб’язно надані для забезпечення роботи фахівців приміщення ліцею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ