Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили питання збереження архітектурної спадщини

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Центр Львова внесли до Світової спадщини ЮНЕСКО 5 грудня 1998 року в японському місті Кіото. З цієї нагоди у Львівській Політехніці відбулась міжнародна конференція. Про це інформує Львівська ОВА.

Вчора, 6 грудня, у день ювілею, архітектурна спільнота зібралась, щоб обговорити сучасні виклики у сфері охорони та збереження унікальної урбаністично-архітектурної спадщини міста. Ініціаторами конференції стали НУ «Львівська Політехніка» і ЛОО «Українське товариство охорони пам'яток історії та культури».

Учасники заходу ділилися спогадами про знакову подію: розповідали про особливості підготовки та людей, які вболівали і докладали зусилля, щоб Львів офіційно став частиною світової культурної спадщини. Усі присутні погодилися з тим, що й корпуси Львівської Політехніки заслуговують бути у Списку ЮНЕСКО — спільнота ініціюватиме їхнє включення. 

У межах круглого столу фахівці обговорювали переваги і загрози включення пам’яток до списку ЮНЕСКО, правові аспекти збереження пам'яток, знахідки, зроблені в ході археологічних досліджень, проблематику реставраційних робіт, нові технології у сфері музеєфікації цінного історичного міського середовища, важливість історико-архітектурного опорного плану для збереження історичної спадщини.

«Ми б мали менше проблем в Україні, якби спадщина була не лише елементом охорони, але й елементом освіти», – наголосив доктор архітектури, професор Олег Рибчинський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ