Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриневич: Виші зобов’язані перевіряти дисертаційні роботи на плагіат

Вищі навчальні заклади повинні ретельно стежити за унікальністю наукових робіт. Про це сьогодні, 17 серпня, під час брифінгу у Львові повідомила міністр освіти і науки України Лілії Гриневич, передає кореспондент Гал-інфо.

«Ми ввели у законодавчу базу норму про те, що спеціалізована вчена рада відповідальна за перевірку кожної роботи до захисту на антиплагіат. Ми готові співпрацювати з усіма компаніями, які можуть розширити нам доступ до бази дисертаційних досліджень і наукових робіт, щоб мати достовірнішу інформацію про плагіат», - сказала Лілія Гриневич.

Вона додала, що атестаційна колегія Міністерства освіти інколи перебуває у дуже складній ситуації, коли отримує усі позитивні висновки від вчених рад про відсутність плагіату, а потім однаково виявляє його.

«Ми працюємо з вишами і добрим словом, і тиском, адже вони зобов’язані це робити. Ми також зобов’язали оприлюднювати у відкритому доступі в інтернеті всю роботу за відповідний час до захисту. Відтак, усі фахівці цієї галузі можуть подивитися і сказати, чи є щось списане у роботі, чи є вкрадені чужі ідеї, чи ні», - сказала Лілія Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ