Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриценко закликав Януковича врятувати Софію Київську

Нардепа Анатолій Гриценко звернувся з офіційним листом до Президента України Віктора Януковича, в якому закликає відновити дію указу №208 від 15 березня 2007 року «Про заходи щодо впорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об'єктів в місті Києві», прийнятого Віктором Ющенком і ним же скасованого через півроку.

 

В листі до Президента лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко характеризує ситуацію, що склалась з забудовою історичного центру Києва як вкрай напружену. Зокрема, особливе занепокоєння викликає будівництво в охоронюваній ЮНЕСКО буферній зоні Собору Святої Софії. Проведення на цій території будівельних робіт без узгодження з ЮНЕСКО суперечить взятим на себе Україною зобов'язанням перед цією міжнародною організацією та може призвести до виключення об'єкту «Собор Свята Софія - Києво-Печерська Лавра» зі списку об'єктів Всесвітньої спадщини.

 

При цьому міська влада, попри безперервні протести громадськості Києва, виявилась неспроможною врегулювати питання забудови. Виданий Віктором Ющенком указ №208 від 15 березня 2007 року «Про заходи щодо впорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об'єктів в місті Києві» був покликаний вирішити проблему невпорядкованої забудови центральної частини Києва. Зокрема, указом передбачалось вжиття заходів щодо заборони висотного будівництва в історичному центрі, забезпечення максимального інформування громади щодо планів забудови та перевірка законності будівельних робіт на охоронюваних територіях.

 

Анатолій Гриценко закликає новообраного Президента звернути увагу на проблему руйнування історичного центру та загрозу міжнародному іміджеві України і вжити негайних кроків для вирішення проблеми. Видання такого Указу та подальший нагляд за його виконанням створять основу для впорядкування забудови Києва.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ