Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гине риба: на Львівщині підприємство продовжує забруднювати навколишнє середовище

ТзОВ АПП "Гряда" продовжує забруднювати навколишнє середовище. Про це повідомили 16 вересня Гал-інфо у прес-службі Держекоінспекції у Львівській області.
Фото ілюстративне

7 вересня 2020 року працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області було проведено заходи державного контролю на території сіл Гряда та Ситихів, під час яких спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби води з річки Млинівка та каналу Яричівського, а також проби ґрунтів для проведення лабораторних досліджень.

Крім цього, 09 вересня 2020 року державними інспекторами здійснено рейдову перевірку на території Гамаліївської сільської ради Пустомитівського району, в ході якої виявлено загибель риби в місці впадіння річки Яричівка в Гамаліївське водосховище. Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції також було відібрано проби води для проведення аналізів.

За результатами проведених лабораторних досліджень проб води з річки Млинівка в околицях села Ситихів виявлено перевищення: по завислих речовинах – в 3,4 рази, азоту амонійному  - в 60,8 разів, нітрити – в 16,2 рази, БСК5 – в 44 рази, ХСК – в 6,4 рази,  залізо загальне – в 8,5 раз, розчинений кисень – в 2,5 рази.

Зокрема, встановлено перевищення у каналі Яричівському: по завислих речовинах – в 2,2 рази, азоту амонійному  - в 14,4 рази, нітрити – в 5,6 разів, БСК5 – в 14 раз, ХСК – в 2,5 рази, залізо загальне – в 4,4 рази, розчинений кисень – в 2,2 рази.

Державною екологічною інспекцією у Львівській області скеровано листа Грядівській сільській раді та Жовківській районній державній адміністрації із зобов’язанням забезпечити контроль за додержанням природоохоронного законодавства на підпорядкованій їм території відповідно до наданих повноважень, встановлених законодавством України.

Крім цього, Інспекцією скеровано листа до Державної екологічної інспекції України для отримання відповідного погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) ТзОВ АПП ʺГрядаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ