Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ХАМАС використовує північнокорейську зброю — розвідка Південної Кореї

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (National Intelligence Service, NIS) 8 січня підтвердила, що бойовики ХАМАС у війні проти Ізраїлю застосовують озброєння з Північної Кореї.
Терористичне угрупування ХАМАС

Про це написало південнокорейське інформаційне агентство Yonhap. Його публікацію поширила розвідслужба Кореї.

NIS підтвердила, що збройне угруповання ХАМАС використовує зброю північнокорейського виробництва, після того як такі повідомлення з'явилися в західних медіа.

Зокрема, 3 січня "Голос Америки" (Voice of America, VOA) повідомляв, що потерпілі зі США від атаки ХАМАСу на Ізраїль планують подати до суду на Північну Корею за опосередковане постачання зброї бойовикам.

В матеріалі йдеться, що зброя, яку ХАМАС використав під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, була надана КНДР. Про це корейській службі "Голосу Америки" 27 грудня розповіла правозахисниця Ніцана Даршан-Лайтнер.

"Північна Корея знає, що її зброя потрапляє до Ірану, а Іран передає зброю ХАМАСу", - сказала Даршан-Лайтнер й додала: Пхеньян жодного разу не застерігав Іран не відправляти зброю ХАМАСу".
5 січня VOA знову повідомляв, що ХАМАС використовує зброю виробництва Північної Кореї, і додав світлину детонатора снаряда з гранатомета F-7, де є позначки, що визначають походження зброї саме з КНДР.

8 січня дня Національна розвідка Південної Кореї підтвердила цю інформацію.

"Ми збираємо та накопичуємо конкретні докази щодо масштабу та часу надання Північною Кореєю зброї ХАМАСу та іншим, — повідомила розвідслужба. — Наразі це важко, враховуючи захист джерела та дипломатичні відносини".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ