Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Хірург зі Львова вперше в Україні провів операцію з реконструкції вушної раковини

Аміната Думбая та Дмитро Слоссер
Аміната Думбая та Дмитро Слоссер
1/4
Унікальну операцію з реконструкції вушної раковини з власних тканин людини вперше провели в Києві 9-річній Амінаті Думбая з Миколаєва.

Новий орган унікальної форми з власних тканин дівчинки створив відомий пластичний хірург, уродженець Львова, Дмитро Слоссер. Японська техніка, за якою відбувалася реконструкція, називається Nagata - імені японського хірурга Сатору Нагата, який розробив її в 1993 році. Раніше в Україні цей метод не використовувався через свою складність. Однак, як відзначають фахівці, Nagata дає найбільш досконалий естетичний результат.

Унікальність технології полягає в тому, що для відновлення вуха використовується власна хрящова тканина пацієнта. Така робота вимагає великої майстерності лікаря, багатого досвіду і застосування сучасного медичного обладнання.

Реконструкція вушної раковини проводиться в два етапи. Спочатку хірург сформував каркас майбутнього вуха з хрящових сегментів 6, 7, 8 і 9 ребер і зашив його під шкіру. Цей етап операції тривав 9 годин.

Після цього півроку триватиме реабілітація пацієнта, і потім відбудеться другий етап - від'єднання нового вуха.

«Складність першого етапу для лікаря полягає в тому, що з хрящової тканини необхідно вирізати точну копію здорового вуха, - говорить Дмитро Слоссер. - У випадку двосторонньої аномалії розвитку пластичному хірургу доводиться створювати два ідентичних органи унікальної форми. Він стає не просто лікарем, а творцем, адже власноруч створює шедевр, з ​​яким людина буде протягом усього життя».

Перший етап операції транслювався в режимі zoom-конференції для пластичних хірургів з Ізраїлю та Казахстану. Доктор зазначає, що українська команда йшла до цього кілька років, раніше подібні операції робили лише за кордоном. «Я гордий, що відтепер в Україні доступна пластична операція світового рівня», - каже Слоссер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ