Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Христина Соловій виклала дебютний альбом онлайн

Христина Соловій виклала дебютний альбом онлайн, - Musicinua.
Фото: із офіційної спільноти співачки у facebook

Платівка «Жива Вода» доступна для вільного прослуховування.

До складу платівки потрапило 12 композицій – дві з яких написала Христина, інші десять – українські народні в авторській адаптації Святослава Вакарчука.

У прес-службі співачки зазначають, що записати альбом народних, зокрема лемківських пісень, було давньою мрією Христини. За початковим задумом дебютна платівка молодої співачки мала складатися виключно з них.

«Кожна з народних пісень, які увійшли до цього альбому, у певний період була для мене емоційним сплеском. Більшість із них я співала в народному ансамблі «Лемковина», але довго виношувала мрію дати цим пісням нове дихання, аби їх знали і співали молоді люди», – говорить Христина.

Робота над платівкою проходила у Києві на студії «ЗвукоЦех» за участі кращих музикантів країни. Саунд-продюсерами альбому стали Мілош Єліч та Святослав Вакарчук.

До дебютного лонгплею співачки також увійшов переспів однієї із найвідоміших лемківських пісень «Под Облачком». Для Христини вона є особливою, бо, за її словами, саме завдяки цій пісні, вона дізналася про своє лемківське походження, уперше почувши її у 11 років.

Христина Соловій, співачка: «Пісня «Под Облачком» стала символом моєї любові до Лемківщини. Саме почувши її, мама розповіла мені про наше лемківське походження, про людей з дивними звичаями і такою милою, місцями чудною, говіркою. Багато із тих людей мені не вдалося знати живими. Але я завжди можу відтворити в уяві їхні образи, що мені тоді навіяла ця пісня – чи не найдорожча для мене пісня-портал і нерозривний містичний зв’язок з моїм корінням».

Повідомляється, що саме на цю композицію було знято другий кліп співачки, над яким працювала київська команда Red Glass Production. Його прем’єра запланована на початок жовтня.

Окрім народних пісень, до альбому увійшли й дві авторські композиції Христини. Хоча спочатку взагалі не було таких планів.

Христина Соловій про «Синю Пісню»: «Була написана холодного синього зимового вечора напередодні мого дня народження. Слова і музика з’явилися відразу. Здається, після «Тримай», то була друга авторська спроба і коли я шукала до неї гармонію за фортепіано, у мене ще тремтіли пальці. Далеко за північ, коли пісня вже була у моєму диктофоні, пальці все ще тремтіли. Я подзвонила братові, який відразу ж приїхав, бо «сталося щось важливе», хоча насправді, я просто була переконана, що пісня заживе своїм життям тільки тоді, коли її послухає ще хтось. «Синя Пісня» надовго оселилася у моїй квартирі, але у ту ніч я заснула дуже швидко і здається снились мені сині сни».

Прослухати альбом можна на Саундклауді співачки:

Musicinua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ