Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Хуг попрощався з Мінськими групами

Українська сторона подякувала на засіданні у Мінську першому заступнику голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александру Хугу за чотири роки роботи, у зв'язку із завершенням його мандату.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

"Українська сторона подякувала заступнику місії СММ ОБСЄ Александру Хугу за чотирирічну роботу, у зв'язку із завершенням його мандату. Сьогодні Хуг попрощався з мінськими групами", - зазначила Геращенко.

Водночас вона наголосила, що українська сторона засуджує будь-які спроби агресії проти неозброєних спостерігачів, недопуску і обстрілів.

"Сьогодні наша делегація виступила з протестом проти обстрілу бойовиками патруля СММ ОБСЄ поблизу ДФС. Й звернула особливу увагу на систематичні обстріли об'єктів критичної інфраструктури", - повідомила перший віце-спікер парламенту.

Вона зазначила, що Україна очікує від СММ ОБСЄ, які працюють у небезпечних і важких умовах, відповідального виконання свого мандату, і звернула увагу на проблему наявності в складі місії російських спостерігачів.

"Останнім часом СММ ОБСЄ чи не щотижня фіксує та інформує світ про наявність російської техніки і військового обладнання на Донбасі, а раніше "не помічала" їх. Переконана, що така чесність СММ ОБСЄ пов'язана й зі зміною складу місії - нарешті там стало менше росіян - представників країни-агресора, яка порушує всі стандарти ОБСЄ. Україна давно звертала увагу на склад спостережної місії, вимагаючи зменшити там присутність росіян, які нерідко займалися далеко не тими речами, які визначені мандатом місії", - підкреслила Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ