Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ігор Клименко: Норвегія чітко розуміє наші потреби та готова допомагати на стратегічних напрямах

"Про захист критичної інфраструктури та безпеку кордонів говорили у Вільнюсі з Державним секретарем Міністерства юстиції та громадської безпеки Королівства Норвегія Евеном Еріксоном. Відстань між нашими столицями становить понад 2300 км. Але Норвегія чітко розуміє наші потреби та готова допомагати на стратегічних напрямках. Тим паче, що сама відчуває загрози з боку РФ. Це і робота ворожих шпигунів, і розміщені російські війська на спільному кордоні в Арктиці", — написав у своєму Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Першочергово обговорили український досвід посилення контролю на державних рубежах. Для кращої координації ми ініціювали окрему зустріч керівництва прикордонників Норвегії з Головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком.

Стійкість української енергетичної інфраструктури, безпека держави в осінньо-зимовий період, гуманітарне розмінування теж були в фокусі нашої уваги. Маємо домовленості, які посилять наші спроможності.

Окремо проговорили про можливості лікування та реабілітації наших бійців. Пан Еріксон запевнив, що норвезькі госпіталі відкриті для допомоги українських воїнів. А наші шпиталі можуть розраховувати на нове сучасне оснащення від колег з Норвегії.

"Наша боротьба триває. І ми в ній не самі. Дякуючи нашим партнерам, Україна щодня стає сильнішою", - зазначив Міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ